VIVACOM ще остане основен спонсор на звездата в екстремните и планински бягания Кирил Николов-Дизела и ще го подкрепя във всичките му активности и през 2016 година. Това е втората поредна година, в която голямата телекомуникационна компания партнира на спортиста.

Тази година планинският бегач има няколко ключови участия, едното от които е Santa Caterina Vertical Kilometer. Състезанието ще се проведе в Италия през месец юни, когато най-добрите бегачи от цял свят ще изкачват върхове на Алпите. През същия месец, Дизела ще участва и в състезание по планинско бягане във Франция. През 2016 година Кирил Николов ще организира и едно планинско състезание в България.

„Щастлив съм, че за втора поредна година се осъществи партньорството ни с VIVACOM. Радвам се, че ще имаме дългосрочни отношения и те отново проявиха своята ангажираност към българския спорт. Мисля, че с тяхна помощ ще мога и тази година да постигна високи резултати“, каза Дизела.

„Горди сме, че ще имаме възможност да подкрепим за втора поредна година Кирил Николов. Миналата година той изпълни целта си да стане първият човек, който преминава тежкото изпитание Ком-Емине за под пет дни. За нас е чест, че и тази година ще сме партньори“, коментира Веселка Вуткова – Директор на дирекция „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

Кирил Николов придоби популярност със своите екстремни изпитания през последните години. През 2013 г. той изкачи най-високите върхове на петте най-високи планини в България за по-малко от 24 часа. Същата година надбяга лифта на Драгалевци. През 2015 г. спортистът подобри рекорда на Ком-Емине с цели 21 часа и пет минути.