„109 часа“ е името на филма за рекорда ми през 2015-та година, на най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине. Филм, с който окончателно приключваме проекта. На 25-ти април се състоя и премиерата му, която събра около 800 души в 3 зали на Синема Сити в Парадайс МОЛ София. Благодаря на всички вас, които успяхте да дойдете на премиерата, за мен това означава много, означава подкрепа, означава заинтересованост, означава, че всичко което правим има смисъл. Означава, че в България подобни начинания имат потенциал и своята публика.

"109 часа"

Изключително съм щастлив, че заснетия материал по време на бягането, видя бял свят обединен във филм. Филма дава много ясна представа, какво изисква да се направи един такъв рекорд. Дава ясна представа, че освен бягащия (в случая аз) много важна роля играе и екипа отговарящ за какво ли не докато един човек бяга. Във филма ще видите една различна история от тази на reachyourlimits.com не само защото опита е успешен.

Благодарности на XCoSports и Димитър Димитров, които са и главните виновници, филма да стане реалност. Благодарности на Димо Петков – режисьор на филма, който успя да ни покаже по-различен начин една история, за която беше правил веднъж филм, но с малко по-различен край. Благодаря на Стоил Димитров, Борислав Камилов, Живко Жечев, Димо Петков, Марин Кафеджийски и Александър Александров – хората зад камера по време на бягането ми. Благодаря на Ивелина Гичева, която с адекватната си намеса допринесе филма да стане още по-добър и завършен. Калоян Димитров е човека, който направи чудеса за 10 дни и написа музиката за филма, Влади Герасимов – цветовите корекции а Иван Иванов направи графичния дизайн и страхотния плакат. Момичета и момчета свършихте чудесна работа. Тук е мястото да отбележа и многото труд около премиерата, която Натали Панова положи за да можем да видим филма в киното.

Със сигурност филма ще може да бъде видян отново на голям екран. Също така, много скоро ще бъде качен и на платформа от където ще може да бъде нает или закупен. А за всички тези подробности може да следите фейсбук страницата ми, където ще бъде написано със сигурност кога, какво може да се гледа.

Приятно гледане, а аз продължавам по пътя си към Китай, където се надявам да кацна след около 12 часа. Очаквайте новини от там.