Ком - Емине 2015-та

ДИЗЕЛА ОТНОВО СЕ ИЗПРАВЯ ПРЕД КОМ-ЕМИНЕ

За втора поредна година Кирил Николов ще опита да измине най-дългия туристически маршрут в България за под 5 дни

17 Август 2015 г. Една година по-късно, най-добрият ни планински бегач и ориентировач – Кирил Николов-Дизела, отново ще тръгне по трасето на Ком-Емине. След миналогодишния опит, който бе прекратен 11 км преди финала, тази година Кирил отново ще се изправи пред предизвикателството на легендарния маршрут и това, да надскочи себе си и своите граници.

Близо 30 години рекордът за преминаването на Ком-Емине се държеше от Любомир Палакарчев  – 5 дни и 14 часа. Тази година ултрамаратонецът Божидар Антонов записа ново постижение в историята на маршрута – 5 дни, 10 часа и 10 минути.

През 2014г. проектът „Ком-Емине: Достигни лимита си!“ показа способностите  на човешкия дух и силата на човек, изправен пред собствените си страхове и колебания. Последвалият филм “Reach Your Limits” се превърна в извор на вдъхновение и мотивация за спортисти и любители. Същото вдъхновение не напуска и Кирил. В дните между 20ти Август и 5ти Септември, той ще направи втори опит да премине по билото на Стара Планина за по-малко от 5 дни. Стартът на бягането ще бъде в началото на следващата седмица, около 24-25 Август. Изчакват се най-благоприятните метеорологични условия.

Повече информация за филма “Reach your Limits” може да намерите на официалната му страница

Ком - Емине 2015-та

Феновете на бягането ще могат да следят движението на Дизела онлайн в реално време в специална секция на уебсайта www.disl.bg, благодарение на онлайн системи за проследяване Loggator. Също така информация за движението на Кирил ще може да научавате и от фейсбук страницата на събитието.

Партньори на проекта са мобилният оператор Vivaсom, автомобилната компания Renault, XCoSports Bulgaria, камери GoPro, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven, спортна екипировка Compressport, фирма Новаков Енерджи Консултинг, фирма Електростарт, Bitmap, Българска федерация по ориентиране. По трасето съдействие и подкрепа оказват Национален парк „Централен Балкан“, НИМХ-БАН, РДГ Бургас. Основен медиен партньор e Нова Телевизия. Други медийни партньори на събитието: sportal.bg, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°.