kom-emine-1

Много се изписа, много се изговори. Наред с всичките похвали отнесохме и много критики. Много хора без и с повод даваха съвети, как, кога и защо е трябвало да направим нещо. Но, като махнем емоциите и останат само фактите, те са много ясни и прости. 4 дни 13 часа и 5 мин.

За толкова време, с помощта на екипа ми, успях да премина разтоянито от 600км с близо 17 000м положителна денивелация по билото на Стара Планина от вр. Ком до нос Емине.

kom-emine-3Много хора след това ми задаваха въпроса, как се подготви за Ком-Емине и очакваха да им разкривам някакви специални тренировъчни планове. Истината обаче е една, КЕ 2015-та го избягах на 17-ти Август 2014.

Не мога да кажа, че съвсем нямаше чувства и емоции, но по никакъв начин не мога да го сравня с предната година. Както казах много пъти до сега, тази година имахме една недовършена работа и просто я сършихме повече от добре.

Само няколко дни след КЕ, единственото нещо което ми напомняше, че съм избягал маршрута бе болкато в дясното коляно. Седейки и гледайки траковете от GPS часовника ми по дни си задавах въпроса, как по дяволите го направих 🙂 Не казвам, че беше лесно. Даже беше много трудно, но като знам през какво преминах през 2014та, това си беше разходка в планината.

kom-emine-2Тук е и момента да благодаря на хората които бяха до мен. На Наталия Величкова, на Димитър Димитров и на целия екип. На всички пейсъри, които бяха с мен през цялото време и на тези включили се някъде по трасето.

На целия снимачен екип, които със сигурност имаха не лека задача да заснемат това предизвикателство. На фотографите благодарение, на които имаме две чудесни галерии със снимки.

На всички хора помогнали със доставката на храна по всевъзможни места по трасето.

kom-emine-4Също тук е и мястото да благодаря на всички спонсори, които застанаха зад нас и проекта: на мобилният оператор Vivaсom, автомобилната компания Renault, XCoSports България, камери GoPro, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven, фирма Новаков Енерджи Консултинг, фирма Електростарт, фирма Bitmap, Българска федерация по ориентиране.

По трасето съдействие и подкрепа оказват Национален парк „Централен Балкан“, НИМХ-БАН, РДГ Бургас. Основен медиен партньор e Нова Телевизия. Други медийни партньори на събитието: sportal.bg, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°.