Поредица видео тренировки – еп 3

В третия епизод от поредицата видеотренировки за планинско бягане ще ви споделя няколко от основните ми тренировки, които правя изцяло в Борисовата Градина (могат да бъдат правени във всеки парк или урбанизирана зона, за предпочитане е да ги правите по „черно“  и да избягвате асфалта максимално много). Тези тренировки правя, когато нямам време да стигна до планината но в същото време са достатъчно добри за поставяне на една добра основа за планинското бягане.

Както споменах в предния си пост основните тренировки за седмицата са две, като гледам те да са през почти равен интервал от време, примерно сряда – събота или четвъртък – неделя.

В момента се опитвам да водя някаква „целенасочена подготовка“  за две състезания до края на годината – Пирин Екстрейм и Хайдушки Пътеки. Програмата ми е съобразена две неща. Колко свободно време имам и колко тежки тренировки в седмицата да правя за да мога все пак да се и възстановявам. Три са основните ми тренировки – интервали срещу склон (къси интервали до 40сек), изграждащо бягане 18-20км в Борисовата по равно и едно бягане в планината до 2 часа и 30мин с максимално много вертикални метри. Останалите дни от седмицата правя, леки възстановителни бягания около час. С тези тренировки ако успея да ги поддържам и леко увеличавам до състезанието в Сливен съм сигурен, че формата ще е прилична. По интересно ми е обаче да видя колко ще страдам на Пирин, защото липсата на тренировки на високо надморско равнище изцяло липсва от подготовката ми, а за Пирин такива тренировки са от основно значение.

Ако имате някакви по-специфични въпроси, относно нещата, които споменавам във видеото винаги може да ми пишете тук във формата на сайта.