Нов рекорд на "Обиколката на Витоша"

Успях да поставя нов рекорд в обиколката на Витоша. 91-километровата дистанция с денивелация 2640 метра успях да измина за 7часа 39минути 03секунди.

Въпреки че не успях да изпълни поставената си цел – да се вместя в седем часа и половина, подобрих с близо половин час предишното върхово постижение. То се държеше от националния състезател по ски бягане Андрей Гридин – 8.06:28 ч.

Нов рекорд на "Обиколката на Витоша"

Обиколката на Витоша е един от най-популярните маршрути в България, който обикаля подножието на Витоша. Дължината му е 91 км, с 2630 метра денивелация. Стартът и финалът се намират в квартал Бояна.

Нов рекорд на "Обиколката на Витоша"

Опитът ми първоначално беше насрочен за 28 октомври, но се отложи с три дни заради лошата метеорологична прогноза. Старта бе малко след в 9.00 часа сутринта и финиширах пред Националния исторически музей в кв. „Бояна“ около 17 часа ч.

Видео

Проектът беше озаглавен „Витоша72“ и в продължение на 72 дни преди бягането онлайн платформа даваше пълен и безплатен достъп до подготовката ми – програма, тренировки, хранителен режим и избор на екипировка.

www.vitosha72.com

„Витоша 72“ е сравнително по-лесен проект от „Ком-Емине“, но със сигурност изисква сериозна подготовка и отдаване. Надявам се онлайн платформата, която даваше достъп до подготовката ми, да е интересна и полезна за всички, които са запалени по планинското бягане“.

Нов рекорд на "Обиколката на Витоша"